مطالعات مربوط به آنفلوآنزا، بیماریهای شبیه آنفلوآنزا و کرونا ویروسهای انسانی شواهدی را نشان میدهد که استفاده از ماسک میتواند از انتشار قطرات عفونی از یک فرد آلوده به شخص دیگر و آلودگی احتمالی محیط توسط این قطرات جلوگیری کند.
برای اینکه فرهنگ استفاده از ماسک در جامعه بخوبی جا بیفتد ابتدا راهها و چگونگی انتقال ویروس و بیماری کرونا از فرد ناقل به دیگران و تاثیر زدن ماسک و دیگر تجهیزات بهداشتی در پیشگیری بهابتلای این ویروس برای مردم بخوبی تشریح شود.
ویروسها از طریق قطراتی که هنگام عطسه و سرفه از مجاری تنفسی پخش میشوند از یک فرد به فرد دیگر منتقل میشوند، این قطرات کوچک روی دستها و سطح اشیا در محیط پخش میشوند و افراد با دست دادن با یکدیگر یا دست کشیدن بر سطح اشیا با این قطرات در تماس قرار میگیرند، آنها سپس دست خود را به چشمان، بینی و دهان خود میمالند و به این ترتیب ویروس منتقل میشود.
براساس اطلاعاتی که تاکنون منتشر شده قطرههای تنفسی و تماس ۲ راه اصلی برای انتقال ویروس کرونا معرفی شدهاست.
قطرات تنفسی از طریق سرفه یا عطسه فرد مبتلا که در تماس نزدیک (در فاصله یک متری) با فردی قرار بگیرد، خطر انتقال ویروس وجود دارد.
از طرفی، این قطرات ممکن است روی سطوحی که ویروس روی آن زنده میماند، فرود آیند که این سطح میتواند منبع انتقال ویروس باشد.
براساس گزارش سازمان جهانی بهداشت دوره نهفتگی یا کمون برای کووید-۱۹ ( زمان در معرض ویروس قرار گرفتن و شروع علائم ) بهطور متوسط بین ۵ تا ۶ روز است، اما میتواند تا ۱۴ روز هم باشد.
اگرچه این بیماری، بیشتر توسط موارد دارای علامت، منتقل میشود اما در دوره قبل از علامت داشتن هم برخی از افراد آلوده میتوانند ناقل بوده و ویروس را به دیگران منتقل کنند.
نتایج تستها نشان داده برخی افراد پس از ۱ تا ۳ روز در معرض کووید-۱۹ بودن، میتوانند قبل از بروز علائم، مثبت باشد.
بنابراین، این امکان وجود دارد که افراد آلوده به کووید-۱۹ بتوانند ویروس را قبل از بروز علائم منتقل کنند و حتی در انتقال ویروس از فردی که علامتی ندارد نیز از طریق قطرات عفونی یا لمس سطح آلوده به ویروس، منتقل شود.